Zombie Fires zijn ondergrondse veenbranden in het arctische gebied. Dr. Sander Veraverbeke stelde deze onzichtbare, winterse branden vast aan de hand van satellietbeelden en veldwaarnemingen. Al gauw volgde Veraverbekes wetenschappelijke publicatie en kregen de branden de passende naam "Zombie Fires". Journalist Marnix Verplancke beschrijft het fenomeen en interviewt dr. Sander Veraverbeke.
Bekijk hier de animatie van Sander en zijn collega's.
Bekijk hier filmpjes van Zombie Fires in the Siberian Times
Bekijk hier een video-opname van het gesprek.

interview op zondag 4 juli - 15u
Lees hier de tekst die Marnix maakte voor dit event

Ook beeldend vuur ontvlamt tijdens onderhuidse dromen en verlangens. Debby Huysmans, Maaike Leyn en Annouk Thys leggen subtiel onderliggende lagen bloot en veroorzaken een vuur vol inspiratie en reflectie. Ze laten de grond onder de voeten borrelen, laten angst en onzekerheid toe. Els Wuyts beschrijft deze ambivalente beelden en interviewt de kunstenaars.

interview op vrijdag 2 juli - 19u
Lees hier de teksten die Els maakte voor dit event

Ook mensen herbergen geheime vuren, “het brandt” in elk van ons. Soms zijn het funeste vuren die we best niet te veel zuurstof geven, willen we niet ontaarden in een uitslaande brand die onblusbaar is. Over het ecologische zelf schrijft en vertelt zenboeddhist-filosoof Tom Hannes.
Bekijk hier een video-opname van het gesprek.

interview op zondag 4 juli - 19u
Lees hier de tekst die Tom maakte voor dit event