Otenba

Otenba is Japans voor ontembaar.

Tsubasa Hori is een Japanse Taiko drummer. Haar muziek schippert tussen traditionele Japanse ‘taiko’ percussie en hedendaagse experimentele muziek. Sarah Yu Zeebroek is beeldend kunstenaar en zorgt voor visuele verbeelding tijdens het concert. Ze gebruikt een oude overhead projector en een doos vol vergeten knipsels.
Tsubasa en Sarah leerden elkaar kennen bij kindervoorstelling Drie Sterke Vrouwen, een productie van muziektheater Walpurgis in Mortsel. Ze delen een fascinatie voor oude Japanse muziek, folklore, tekeningen en textiel.

Foto: Copyright ©Stef Depover

Vrijdag 2 juli - 20u

Dark Early Morning Night

Dark Early Morning Night is de solo-band van Philip Bosschaerts die we kennen als frontman van Mintzkov.
Verwacht een 'one-man-band' but not as you know it. Via kleine, intieme al dan niet akoestisch gebrachte songs en soundscapes neemt hij je mee op pad langs grillige wegen en donkere zijpaden waarin experiment en song hand in hand gaan.
Bosschaerts was met Mintzkov doorheen de jaren reeds een graag geziene gast op diverse podia in binnen- en buitenland. Met 'Dark Early Morning Night' toont hij een ander aspect van zijn muzikale universum.
Kijk en luister hier voor een voorsmaakje.
Zie ook www.facebook.com/darkearlymorningnight

Zaterdag 3 juli - Maandag 5 juli, 15u en 17u

Amalia

In haar liederen en gezongen meditaties exploreert Amalia Vermandere onderhuidse Zombie Fires, onzichtbare verlangens die hunkeren naar ontsteking. Amalia troost door de ijslaag weg te krabben, de zachte veenlaag te strelen. Geïnspireerd door de liederen van Amalia ontstaan tekeningen van Maaike Leyn als decor.
Amalia laat zich begeleiden door Jozefien Desaever en ook Sarah Janssens zingt een lied mee.
Zie ook www.amaliavermandere.be
Bekijk hier een video-opname van het concert.

Zondag 4 juli - 17u
Lees hier ook de tekst die Amalia voor dit event maakte